FŐOLDAL PERSPEKTÍVA VÁLLALKOZÁS ÖTLETEK FACEBOOK OLDAL

Milyen tudásra van szükséged az első vállalkozásodhoz?

2019. július 11. 23:52 - MilliomosMillennial

nookz2.png

Feltételezzük a játék kedvéért, hogy elhatároztad, megcsinálod az első vállalkozásodat. Még tudod, hogy legalább 2-3 év mire főállásban tudnál vele foglalkozni de már most szeretnél elkezdeni tanulni és foglalkozni az előkészítésével. Ha nem vagy tisztában azzal, hogy mik azok a területek amelyeken egy személyes szuperhősként kell majd az első nagyobb bevételedig foglalkoznod akkor a próbálkozás hamar megfulladhat, ezért fontos, hogy időben elkezdj tanulni. Nézzünk példaként egy átlagos fiatalt, aki nem járt ezzel kapcsolatos iskolába, a vállalkozását pedig akkora tőkével fogja elindítani, hogy kezdetben nem fog tudni alkalmazni senkit főállásban. Jelenleg mindenen csak felületesen futunk át, később ezeket külön cikkekben kifejtem. 

Piackutatás és tervezés

Mielőtt elkezdenél bármit megvalósítani, kérdezd meg magadtól, hogy mi az a probléma amit senki más nem tud nálad jobban megoldani. Ehhez nem kell a legjobb szakembernek lenned az adott területen és nem is kell a legjobb értékesítőnek lenned ha mondjuk egy webáruház indításán gondolkozol. Amit viszont nem spórolhatsz meg az a profi pozícionálás a piacon. Oké, mit jelent ez? 

Képzeld el, hogy nyitsz mondjuk egy ruhákkal kereskedő áruházat. Ilyen van csak az országban is kismillió, tehát az, hogy bármilyen módon kitűnj a többi közül vagy rengeteg pénzbe vagy hosszú évekbe telne. Te viszont nem rendelkezel sem párna alá dugott milliókkal, tehát a célközönséged nem "mindenki" lesz (mass market), hanem amennyire ésszerű leszűkíted a közönségedet (niche market). Hogyan?

Meg kell nézned, hogy azon a területen ahol forgalmazni szeretnél valamilyen terméket, vagy ha értesz valamihez (például szuper weboldalakat csinálsz) mi az a réspiac (angolul: niche) amit még senki nem szolgál ki. Például ha ruhát akarsz forgalmazni akkor célózd meg a 18-22 közötti éppen terhes anyukákat és hozz létre egy márkát nekik. Egyedi igénnyel rendelkeznek, tudsz nekik olyan terméket adni amit máshol csak hosszas keresgéléssel találnának meg stb. Ha értesz valamihez, például weboldalakat készítesz akkor is nézd meg, hogy mi az a szegmens ami kellően nagy ahhoz, hogy elég fizetőképes ügyfeled legyen, viszont nem specializálódott még rá senki. Weboldalkészítés kifejezetten orvosoknak, ügyvédeknek stb. Ezek példák, mindenképp nézz utána, hogy a te területeden mi az a réspiac amiben te lehetsz az első, így van a legnagyobb esélyed a sikerre. 

Ha megvan milyen célpiacra fogsz lőni, a további teendőid már egyszerűek. Gyűjts össze annyi információt arról az adott csoportról amennyit csak tudsz. Milyen igényeik vannak, miért nem elégedettek a jelenlegi megoldásokkal, mire lenne szükségük helyette, mennyi pénzük van, mikor aktívak online, hány cukorral isszák a kávét stb. Amit csak tudsz, tudj meg és gyűjtsd össze ezeket az infókat egy doksiba. Erre nyugodtan szánj hónapokat, minél több a tudásod annál jobb. 

Keresőszavak a kutatásodhoz: niche marketing, niche targeting. Keress rá, szedj fel infókat, kérdezz! 

Weboldal- és webáruház készítés

Nem kell rögtön arra gondolni, hogy te leszel a következő hacker aki a szomszéd beszélgetéseit hallgatja le, viszont az alapokat érdemes megtanulnod. Alap weboldalakat egyébként nem kiemelkedő minőségben már 100 ezer forint környékén is készítenének neked, viszont nem egyre lesz szükséged. Kell majd érkezőoldal, ami fogadja a látogatókat, kellenek kampányoldalak és kismillió más. A lényeg, hogy baromi drága ha erre mindig fejlesztőt akarsz fizetni, nagyon gyorsan meg tudja enni a bevételeidet ha 4-5 ezres órabérrel fizetned kell egy webfejlesztőt. A legjobb befektetés amit most csinálhatsz ha fejleszted magad, nem is kell hozzá rengeteg dolog.

CMS - a legjobb barátod. A rövidítés jelentése "Contect Management System" vagyis nyers fordításban tartalomkezelő rendszer. Ezek lényegében olyan felületek ahol különösebb fejlesztési képességek nélkül tudsz magadnak weboldalakat létrehozni. A legnépszerűbb ezek közül a Wordpress, biztosan hallottál már róla. Keress az interneten egy kurzust vagy merülj el a YouTube videók végtelen tengerében és nézelődj. Csinálj néhány próba oldalt, próbálkozz. Ez egy rendkívül komplex téma, mindenképp lesz róla külön cikk, egyelőre elég ha az alapokat megtanulod. Ha ilyen rendszert használsz akkor két nyelv lesz amit alapszinten érdemes elsajátítanod: a HTML és a CSS. Ezek borzasztóan egyszerű nyelvek, az alapjait 2 délután alatt bárki megtanulja. Szintén lesz róla szó később.

Keresőszavak: HTML, CSS, Wordpress, Woocommerce. Ha elakadtál kérdezz nyugodtan, segítek. 

Ingyenes marketing eszközök

Megtaláltad a tökéletes piacot, elkészült az oldalad, minden indulásra kész viszont adódik a kérdés, hogy honnan fogják megtudni az emberek, hogy létezel. Itt nyilván opció, hogy elkezdesz hirdetni, ez viszont pénzbe kerül, amég ebből hiány van addig az ingyenes eszközökkel kell beérned. Amik egyébként tök jól működnek. 

Tartalommarketing - a következő évtized eszköze. Fogok írni a jövőben másról is, jelenleg viszont ez a legjobb opciód ilyen területen ha olcsón vagy ingyen szeretnél látogatókat és vásárlókat szerezni. Röviden: a piackutatás során begyűjtött információkból szedd ki a legégetőbbeket. Mi az a téma ami a legjobban érdekli a vevőidet, miről nem tudnak, mire keresnek rá. Ezeket a kérdéseket válaszold meg nekik a lehető legtöbb platformon. Vezess blogot, készíts videót, posztolj instára. Szintén rendkívül komplex terület, egyelőre elég ha elkezdesz ismerkedni ezzel a területtel, később részleteiben fogunk foglalkozni vele, hogy mitől lesz az unalmasból olyan marketing anyag ami kifizeti a következő alkalmazottad éves bérét egyetlen kampány alatt. 

Keresőszavak: contect marketing, marketing copywriting. Indulj el az úton, olvass, kérdezz!

Erre a három dologra mindenképp szükséged lesz. Most csak rendkívül felületesen, címszavakban érintettük ezeket, azonban a cél az, hogy a következő 12 hónap alatt a nulláról feldolgozzuk az összes témát részleteiben itt a blogon is. Legyél proaktív, keress a mellékelt szavak alapján, vegyél könyveket és kérdezz

Segíts nekem közösséget építeni! Ha van olyan ismerősöd akit érdekelnek az ehhez hasonló ingyenes tartalmak akkor hívd meg a facebook oldalunkra, mutass neki néhány posztot instáról és küldd el neki valamelyik cikket. :) 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://millennial.blog.hu/api/trackback/id/tr814940050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása